18 Ocak 2008 Cuma

Msn Spaces Muzik Dinletme ve Goruntu Izletme

MSN Alanınıza (MSN Spaces), aşağıda sıralanan adımları takip ederek küçük boyutlu bir Windows Media Player koyarak istediğiniz videoları görüntüleyebilir veya şarkıları dinletebilirsiniz.

1. Öncelikle alanınıza girdikten sonra sayfanızı düzenleyebildiğiniz ana sayfanın adresinin (linkinin) yanına &powertoy=musicvideo kodunu yazın ve ardından Enter tuşuna basın.
2. Sayfa yenilendikten sonra sayfanın sağ tarafında bulunan, Customize tuşuna tıklayın.
3. Bu aşamadan sonra sayfanın sol tarafında bulunan Modüles butonuna tıklayın ve açılacak olan pencereden Power Toy: Windows Media Player yazısının yanında bulunan Add yazısına tıklayın.
4. Bu aşamadan sonra sayfanın sağ tarafında bulunan Save butonuna tıklarsanız oluşturmuş olduğunuz Windows Media Player’ın ayar penceresiyle karşılaşacaksınız.
5. Bu aşamada ise URL yazan kısma aşağıda belirtilmiş uzantılardan birine sahip görüntülemek istediğiniz video veya dinletmek istediğiniz parçanın linkini yazın ve ardından Save tuşuna basın.

ÖNEMLİ NOT:Windows Media Player’ın desteklediği uzantılar şu şekilde; wav, avi, wma, wmv, mpg, mpeg, mp3
bu uzantılardan başka uzantı desteklemez.

Media Playera Nasıl URL Bulacaksınız?

Çoğu arkadaş MSN alanına koyduğu Media Player'da çalmak üzere bir şarkı URL'si arıyor. Aslında önceki yazılarıma şöyle bir göz atmış olsaydınız, aradığınız linke nasıl ulaşacağınıza dair bilgi sahibi olabilirdiniz. Öncelikle linkimizi bulmak amacıyla aramayı gerçekleştireceğimiz www.google.com.tr adresine giriyoruz. Bu aşamadan sonra karşımıza çıkan arama penceresine;
filetype: mp3 Aradığınız Parçanın İsmi
şeklindeki yazının Aradığınız Parçanın İsmi kısmını değiştirerek aramamızı gerçekleştiriyoruz (örneğin: filetype: mp3 cambaz). Yalnız burada dikkat etmeniz önemli bir nokta var ki o da filetype: yazdıktan sonra bir boşluk bırakmanız gerektiği. Eğer bunu yapmazsanız aramanız sonuçsuz kalacaktır. Mp3 dışında Media Palyer'da çalabileceğiniz başka dosyalar aramak istiyorsanız, yukarıdaki yazıdaki mp3 yerine wav, avi, wma, wmv, mpg veya mpeg yazabilirsiniz.
Herhangi bir şekilde aradığınız parçaların linkine ulaşamaz ve yine de herhangi bir parça çalmak isterseniz, www.google.com.tr adresine girerek şu şekilde arama yaparak birçok bağlantıya ulaşabilirsiniz;
fileytpe: mp3
Aradığınız linki bulduktan sonra, sayfanızdaki Media Player'ın URL kısmına bu linki yazarak "Save" tuşuna basıyorsunuz ve şarkınızı başarıyla çalmaya başlıyorsunuz.

ÖNEMLİ NOT:Bulduğunuz URL uzantıları şu şekilde olmalı; wav, avi, wma, wmv, mpg, mpeg, mp3

Aradığınız Şarkının URLsini Bulamazsanız Ne Yapmalısınız?

Artık istediğiniz şarkının URL'sini kendiniz yaratabileceksiniz. Yapmanız gereken tek şey
www . uploadhut . com sitesine girmek ve Gözat butonundan şarkınızı seçmektir. Şarkınızı seçtikten sonra UPLOAD FILE butonunu tıklayın. Upload işlemi bittikten sonra size URL verilecektir. URL'yi kopyalayarak MSN Spaces'inizdeki Media Player'a ekleyebilirsiniz.

0 yorum: