18 Ocak 2008 Cuma

Msn Spaces'e Sohbet, Animasyon ve Video Ekleme

MSN Spaces'a eklenen HTML modülü yardımıyla artık başlıkta görülen tüm eylemleri gerçekleştirmek oldukça kolay.

1) Öncelikle alanınıza girdikten sonra adres çubuğundaki adresin yanına &powertoy=sandbox kodunu yazın ve ardından Enter tuşuna basın.

2) Sayfa yenilendikten sonra sayfanın sağ tarafında bulunan, önceden de aşina olduğunuz Customize tuşuna tıklayın.

3) Bu aşamadan sonra sayfanın sol tarafında bulunan Modules butonuna tıklayın ve açılacak olan pencereden Power Toy: Custom HTML yazısının yanında bulunan Add yazısına tıklayın.

4) Bu aşamadan sonra sayfanın sağ tarafında bulunan Save butonuna tıklarsanız aşağıda görmüş olduğunuz, her türlü HTML kodunu girebileceğiniz pencere ana düzenleme sayfanızda belirecektir.

Bu kutuya aşağıdaki kodu ekleyerek istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz:



Yukarıdaki kodlarda belirtilmiş olan 300px alanınızda görüntülemek istediğiniz görüntünün (video, animasyon vs..) çerceve genişliğini, 250px ise bu çerçevenin yüksekliğini belirtiyor. İsteğiniz doğrultusunda bu büyüklükler üzerinde oynama yaparak çerçeve büyüklüğünüzü değiştirebilirsiniz. URL-Buraya kısmına ise koymak istediğiniz animasyon veya videonun linkini koyuyorsunuz. Tüm bunları gerçekleştirtikten sonra "Publish Entry" tuşuna basarak görüntünüzü başarıyla diğer kullanıcılarla paylaşmış oluyorsunuz.

0 yorum: